Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen

De groepenkast in je meterkast is een belangrijk onderdeel van uw woning of bedrijfspand. De groepenkast verdeeld de stroom per groep met een maximale belasting van ongeveer 3500 Watt. Wilt u uw verouderde groepenkast laten vervangen en heeft u nog een groepenkast met oude smeltzekeringen? Ons team staat klaar om uw groepenkast te vervangen of uit te breiden. Zelf uw groepenkast samenstellen behoort dan ook tot de mogelijkheden. Elk bedrijf, woning of kantoor is afhankelijk van een goed werkende, betrouwbare en veilige elektrotechnische installatie. Naast het plaatsen, uitbreiden en of vervangen van uw oude meterkast/groepenkast adviseren wij u ook over alle mogelijkheden.

De hoofdschakelaar

De meeste groepenkasten hebben een hoofdschakelaar. Maar wat is nu de functie van een hoofdschakelaar? Als er met stroom gewerkt wordt, is het ideaal als de groepenkast een hoofdschakelaar heeft. Door de hoofdschakelaar om te zetten, wordt de stroomtoevoer naar alle groepen onderbroken, waardoor er veilig gewerkt kan worden. Daarnaast kan er in geval van storing met één schakelaar de gehele stroomtoevoer worden onderbroken.
In de volgende situaties verplicht om een hoofdschakelaar te hebben;

  • • 1-fase groepenkast zonder aardlekschakelaar met meer dan 6 groepen
  • • 1-fase groepenkast met meer dan 2 aardlekschakelaars
  • • Bij een 3-fase groepenkast altijd verplicht.

Wanneer groepenkast vervangen?

Sterk verouderde groepenkast is altijd aan te raden te vervangen. Maat wanneer u bijvoorbeeld uw keuken gaat verbouwen en elektrisch gaat koken of andere moderne apparatuur heeft aangeschaft is de oude groepenkast hier vaak niet voor geschikt. In plaats van uw oude groepenkast uit te breiden adviseren wij u de meterkast te vervangen voor een nieuwe meterkast met extra groepen zodat u weer verzekerd bent van een goed werkende installatie en om uw veiligheid te garanderen.

Groepenkast vervangen regels

Wij werken met ervaren en professioneel personeel, de beste materialen van A merken en de laatste technieken. Ook zijn wij erkend installateur en zorgen voor een duidelijke aanpak en uitstekende service bij calamiteiten. Kortom, is er een nieuwe groepenkast nodig, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Vraag een offerte aan

Wij zijn gespecialiseerd in het kwalitatief en hoogwaardig aanleggen van elektrotechnische woon en bedrijfsinstallaties voor particulieren en de zakelijke markt. Van elektrotechniek, intercomsystemen, beveiliging, camera installaties, data/netwerk, service en onderhoud, storingsdienst, duurzaamheid en LED, vervangen van uw groepenkast voor nieuw maar ook bestaande bouw.